Inoue-ha Shito-ryu Keishin-kai

 

ISK staat voor "Inoue-ha Shito-ryu Keishin-kai", de Karatestijl de wij trainen en onderwijzen.

Inoue-ha Shito-ryu Keishin-kai (ISK) werd opgericht in 2005 door Soke Yoshimi Inoue

( 1946-2015 ).

Deze moderne Shito-ryu stijl kenmerkt zich door snelle en scherpe bewegingen en goed getimede verplaatsingen.


Soke Yoshimi Inoue

Soke Yoshimi Inoue werd geboren in Tottori, Japan op 27 september 1946. Hij begon zijn Karate-do opleiding in de Shito-ryu stijl aan de Tottori Universiteit op de leeftijd van 16 jaar. Na het afstuderen van de middelbare school op de leeftijd van 18, tot ontzetting van zijn ouders, die hoopte voor hem om een arts te worden, reisde Yoshimi Inoue naar Osaka om te trainen met  Grootmeester Teruo Hayashi. volgend een oude martiale traditie, werd Soke Yoshimi Inoue een 'uchi deshi' ( inwonende leerling ) van Soke Hayashi, om te werken en trainen onder zijn toeziend begeleiding en uiteindelijk om een instructeur te worden. Hij is de enige uchi deshi Soke Hayashi ooit heeft gehad.

 

Door familie omstandigheden werd Soke Yoshimi Inoue gevraagd terug te keren naar Tottori. Geleid door de wens om door te gaan met karate, werd Yoshimi Inoue door Soke Hayashi aangemoedigd om een dojo in de Hayashi-ha Shito-ryu stijl te openen.

 

In de loop der jaren werd Soke Yoshimi Inoue een veelgevraagd wedstrijd coach en de Tottori Hombu dojo het oefenterrein voor meer dan 20 wereldkampioenen uit een verscheidenheid van karate stijlen, te beginnen met Sensei Mie Nakayama, de 3-voudig wereldkampioen kata en een van de meest talentvolle vrouwelijke karateka’s in de wereld.

 

In 2012 schreef Soke Yoshimi Inoue geschiedenis toen tijdens de World Karate Federation Kampioenschappen op het onderdeel Kata zijn leerlingen zowel bij de vrouwen (Rika Usami) als bij de mannen (Antonio Diaz) Wereldkampioenen waren geworden.

 

Soke Yoshimi Inoue was de jongste in de geschiedenis van de Japanse Karate Federatie (JKF) aan wie de 8e Dan werd toegekend. Hij was een Japanse bondscoach en adviseur van het Japanse en andere nationale teams en was lid van de Japan Karate Federatie examencommissie.

 

Soke Yoshimi Inoue bleef trouw aan Hayashi-ha gedurende het leven van Soke Teruo Hayashi. Na een jaar-lange periode van rouw na de dood van zijn leraar in 2004, richtte Soke Yoshimi Inoue Inoue-ha Shito-ryu Keishin-kai op waarin hij zijn eigen kennis en ervaring integreerde.

 

Soke Inoue overleed op 1 mei 2015.


Inoue-ha Shito-ryu Nederland

Het Inoue-ha Shito-ryu is in 2012 in Nederland geïntroduceerd door Shihan Raymond Snel 7e dan en Shihan Hendry Thamrin 6e dan, beide uit Leeuwarden. Deze twee leraren zijn in Japan geweest om onder Soke Yoshimi Inoue zelf te trainen.

 

Shihan Raymond Snel is door Soke Yoshimi Inoue aangesteld als “Country Head Instructor” voor Nederland, België en Luxemburg.

 

Inoue-ha Nederland heeft zijn Hombu dojo in Leeuwarden, organiseert Dangraad trainingen en proefexamens voor examenkandidaten en docententrainingen voor behoud van uniformiteit en de nodige update.

 

Op dit moment zijn er zes scholen in het noorden van het Nederland aangesloten bij Inoue-ha Nederland. Langstraat Karate ISK in Waalwijk is de zevende school en de eerste in het zuiden van Nederland.

 

In februari 2014 heeft Inoue-ha Nederland met Soke Yoshimi Inoue een zeer succesvol internationale stage georganiseerd.