KARATE-DO


 

Karate: veel meer dan sport.

 

Karate is een verdedigingssport, die de nadruk legt op behendigheid en evenwicht en is vooral voor kinderen heel geschikt. Er zijn niet zoveel sporten waarbij het lichaam zo compleet getraind wordt als bij Karate. Snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie spelen in Karate een belangrijke rol, net als concentratie en reactievermogen.

Op een speelse manier leer ze om lichaam en geest samen te laten werken en de ademhaling goed gebruiken.

 

Karate lessen kenmerken zich door hun opvoedkundig karakter. Het moderne Karate kent nog steeds een Japanse traditie, waarin zelfbeheersing, respect en discipline een grote rol spelen. Kinderen kunnen in de sport hun energie goed kwijt en zullen ook na de training meer geconcentreerd en gedisciplineerd zijn. Karate is goed voor de weerbaarheid van kinderen en kan het zorgen voor meer zelfvertrouwen.

 

Bron: Karate-do Bond Nederland

 

Shito Ryu Karate

 

Het Shito Ryu is ontwikkeld door Kenwa Mabuni (1889-1952).

Grootmeester Mabuni was een van de weinige originele meesters uit Okinawa die de kunst van het karate in het begin van 1920 op het vasteland van Japan introduceerde.

Vandaag de dag is Shito-ryu één van de vier zogenoemde traditionele stijlen (de Yondai Ryuha) in de wereld (samen met Shotokan, Goju-Ryu en Wado-Ryu).

 

Het Karate in Nederland wordt vertegenwoordigt door de Karate-do Bond Nederland (K.B.N.). Dit is de enige overkoepelende Karatebond die is erkend door Nederlandse overheidsinstanties zoals NOC*NSF.

 

Het trainen van Karate is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt.